Sommerstudenter takker for seg!

Sommerstudenter takker for seg! Forfatter: Publisert: Kategori: Nyheter

Otra Kraft har hatt to sommervikarer i arbeid i sommer. Sondre Johnsen studerer mekatronikk ved Universitetet i Agder og Ellen Birgitte Folgerø studerer hydrologi og glasiologi ved Universitetet i Oslo. Sammen har disse to digitalisert og kategorisert tusenvis av bilder fra arkivene, montert mast og kamera på Bossvatn, drevet med forefallende arbeid med hjemmesider/facebook og hjulpet til med beregninger på Driftsentralen. 

Jeg (Ellen Birgitte) og Sondre har hatt en fantastisk tid hos Otra kraft i sommer. Vi har fått nye frihet og tillit i arbeidsoppgavene og kunne strukturere arbeidsdagen slik vi ville. Vi har fått prøve oss på både tekniske og praktiske oppgaver, og mye var relevant for studiene våre. Det har vært spennende å prøve seg på utfordrende oppgaver og spesielt prøve å sette kunnskapen fra studier ut i praksis. Det har ikke alltid vært lett, men det var alltid gode råd å finne blant kollegaer når problemer til arbeidsoppgavene meldte seg. Det er gøy å ha flinke kollegaer som gjerne viser og forteller om problemstillinger og funfacts i et fagfelt man selv er interessert i.

 

Vi er svært nysgjerrige på det videre digitaliseringsarbeidet og gleder oss til å se det ferdige produktet. Dessverre har tiden gått for fort for oss, slik at ikke alt er blitt klart til publisering til publikum. Vi følger spent med videre i høst.

 

Jeg og Sondre har hatt mange gode lattere både på kontor og når vi har vært ute i felt. Det praktiske arbeide med montering av mast og sette opp webkamera var en morsom jobb. Her fikk vi mye frihet i arbeidet og gjennomføring, vi er både stolte og fornøyd med resultatet. Det var utfordrende og underholdene på en og samme tid. Det er nydelig å kunne kombinere kontor og feltarbeid!

 

Jeg har også fått prøve meg på beregninger av vannføring gjennom sluser. Da var det bare å bla opp i matematikk- og fysikk-kunnskapene fra skolebenken. Det har vært svært gøy å gjøre disse beregningene, da dette var problemstillinger som er nyttige for kraftbransjen og som jeg ikke hadde vært borti ved studiene. Jeg håper driftssentralen ble fornøyd med resultatet.

 

For en spennende sommer det har vært og for fantastisk gjeng vi har fått muligheten til å bli godt kjent med!

 

Kommentarfeltet er stengt.